VIDEO/ Naționala Moldovei, egal cât o victorie cu reprezentativa Cehiei. Câte puncte au acumulat băieții lui Serghei Cleșcenco

Moldova a reușit cea mai mare surpriză a zilei de luni din preliminariile Campionatului European. Ținuți în frâu, vinerea trecută, de Insulele Feroe, „Tricolorii” au făcut un meci diametral opus în fața naționalei Cehiei, scor 0-0.

Adversarii noștri au venit la Chișinău cu moralul ridicat, ținând cont că în prima etapă au învins Polonia cu 3-1 și erau gata să își treacă în cont al doilea succes consecutiv. Dar nu a fost să fie. Susținuți puternic din tribune, elevii lui Serghei Cleșcenco au făcut un meci aproape perfect, cu multe ocazii de gol, cele mai mari fiind irosite de Posmac și Nicolaescu. Primul a avut nenorocul ca balonul trimis, cu capul, să fie scos de pe linia porții de Coufal, iar al doilea a tras direct pe direcția lui Pavlenka, la o fază la care a făcut apărarea cehă șah-mat.

Cehia a avut și ea ocaziile ei, reușind chiar să înscrie, prin Kuchta, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. De asemenea, în prelungirile primei părți, Hlozek a luat la țintă transversala. Totuși, cum mingea a evitat să intre în poartă, partida s-a terminat cu tabela neschimbată.

La capătul meciului, Serghei Cleșcenco a declarat că „Tricolorii” au dorit să-și demonstreze că pot juca fotbal, indiferent de adversar, și au reușit acest lucru.

„Astăzi am avut în față un adversar foarte puternic și dacă nu mă greșesc, acesta este primul rezultat pozitiv în meciurile cu Cehia. Le sunt recunoscător tuturor fotbaliștilor, în special pentru că ei au demonstrat că au caracter, au suflet. Vreau să le mulțumesc și suporterilor, care astăzi ne-au susținut”, a spus Serghei Cleșcenco.

După primele două etape, Cehia rămâne prima în Grupa E, cu patru puncte, Polonia este a doua, cu trei puncte, iar Moldova închide podiumul, cu două puncte. Ultimele două clasate sunt Insulele Feroe, cu un punct, și Albania, cu zero puncte.

Naționala noastră va reveni în aceste calificări în luna iunie, când are programate meciurile cu Albania, în deplasare, și Polonia, pe teren propriu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata