Prețul la motorină scade sub 21 lei per litru. Cât vom achita pentru benzină

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, continuă monitorizarea pieței produselor petroliere și informarea consumatorilor despre perspectivele pentru perioada următoare a prețurilor stabilite la carburanți.

Astfel, urmare a ultimelor evoluții pe piața internațională, și în special a scăderii cotațiilor Platts la motorină, prețul acesteia calculat de ANRE pentru ziua de mâine scade sub 21 lei/litru.

„Același nivel al prețului pentru motorină a fost înregistrat ultima dată la data de 22 februarie 2022 sau exact în ajunul declanșării războiului din Ucraina. Prin urmare, se poate constata că după o perioadă de 13 luni, grație efortului consolidat al țărilor occidentale, prețurile la carburanți s-au stabilizat, neutralizând parțial efectele războiului”, comunică ANRE.

Totodată, ANRE mai precizează că, în raport cu prețul la benzină, tendința din ultima perioadă a cotațiilor internaționale atestă o ușoară creștere, care se reflectă în prețul afișat la pompă, acesta menținându-se la un nivel mediu pentru perioada respectivă.

În aceste condiții, pentru 29.03.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 24,56 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+ 4 bani);
– 20,96 lei/litru – pentru motorina standard (- 11bani).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata