VIDEO//Noi confruntări militare între Israel și Palestina. În ultima noapte, zeci de persoane au fost ucise, inlcusiv copii

În câteva minute, zeci de explozii au zguduit zone din Fâșia Gaza, în această noapte, într-o nouă rundă de operațiuni militare conduse de Israel. Forțele aeriene israeliene au dat asigurări că au vizat doar ținte teroriste.

O altă noapte groaznică, la sfârșitul unei duminici care va fi cea mai sângeroasă de la începutul violențelor dintre Israel și Fâșia Gaza: 42 de palestinieni și-au pierdut viața într-o singură zi, în Gaza, inclusiv mulți copii.

Forțele aeriene israeliene au bombardat duminică zona în care se află liderul Hamas, soarta căruia este necunoscută.

După o săptămână de confruntare care a luat viața a mai mult de 200 de persoane în ambele tabere, copleșitor din partea palestiniană, și un număr semnificativ de copii, Israelul nu a dat semne de că ar vrea să se retragă. Prim-ministrul israelian Benyamin Nethanyahu a avertizat că operațiunile se vor derula și-n continuare.

La rândul lor, grupurile armate palestiniene au tras peste 3.000 de rachete asupra Israelului; „cel mai mare număr care a fost tras vreodată pe solul israelian. Cele mai multe dintre ele au fost interceptați de scutul antirachetă Iron Dome, dar există 10 morți pe partea israeliană, inclusiv un copil și mai mult de 280 de răniți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata