Europa revine la viață. Restaurantele, terasele, teatrele și cinematografele se redeschid în mai multe țări

O altă săptămână de relaxare se întrevede în Europa. De miercuri, Franța, iar de luni – Regatul Unit, își deschid restaurantele și muzeele, în ciuda temerilor legate de varianta indiană. Guvernul britanic a ales să mențină programul, în ciuda îngrijorărilor cu privire la varianta indiană, responsabilă pentru majoritatea contaminărilor din unele regiuni.

Premierul britanic a avertizat însă că măsurile de relaxare „ar putea fi tulburate” din cauza evoluției acestei mutații indiene. Britanicii vor putea, de asemenea, să meargă și să se întoarcă fără să stea în carantină în Portugalia, clasificată „zona verde” de Londra.

La rândul său, guvernul portughez a decis să-i întâmpine pe toți turiștii europeni de luni, la prezentarea unui test PCR negativ.

În Franța, miercuri va avea loc o zi importantă pentru două sectoare sacrificate în mare parte de criză. Cel al restaurantelor, cu deschiderea teraselor, și cel al culturii, cu redeschiderea muzeelor ​​și cinematografelor.

În acest weekend, un vânt de libertate suflă peste Polonia. Oamenii au putut să iasă din nou afară, ceea ce a marcat și redeschiderea teraselor barurilor și restaurantelor. Numărul de cazuri pe zi a scăzut de la 30.000 la 3.000, într-o lună și jumătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata