VIDEO// O nouă apariție a lui Protasevici. Presa: „Roman, rezistă, pentru că știm la ce-ai fost supus”

Bloggerul arestat Roman Protasevich a fost dus de la centrul de detenție preventivă la o conferință de presă a Ministerului de Externe din Belarus, „dedicată” incidentului cu o aterizare de urgență la Minsk a avionului Ryanair.

Apariția lui Protasevici la briefing a fost o surpriză pentru jurnaliștii invitați. Unii, în special reprezentanții BBC, au părăsit sala în semn de protest. Ei cred că Protasevici a fost forțat să acționeze conform unui scenariu dat.

(Roman Protasevich)

„După cum puteți vedea singuri, mă simt minunat, sunt bine. Nu am plângeri, nimeni nu m-a bătut, nu m-a atins”.

Pe 23 mai, autoritățile bieloruse au desfășurat o linie de transport către Minsk, care zbura de la Atena la Vilnius, în legătură cu informațiile despre care se presupune că au primit despre amenințarea unei explozii.

Roman Protasevici și iubita lui au fost scoși din avion și reținuți. Bloggerul este acuzat de o serie de infracțiuni legate de coordonarea și susținerea protestelor în masă împotriva președintelui Lukașenko, anul trecut. În vest, incidentul a fost numit piraterie aeriană pentru a aresta opozantul, iar UE a decis să impună sancțiuni Belarusului. Rudele lui Roman cred că fiul lor face declarații publice sub presiune și că a fost bătut în centrul de detenție preventivă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata