VIDEO/ Pașii făcuți de Dumitru Robu în cariera profesională, presărați cu acte de corupție?

Sorin Stati, fostul director al companiei de stat MoldATSA, a anunțat, în cadrul emisiunii Morari.live difuzată la N4, că a depus la CSP un denunț pe numele actualului procuror general interimar, Dumitru Robu. Conform acestuia, Robu este un procuror mediu, care și-a început cariera profesională prin clasarea dosarelor penale în schimbul banilor.

„Acele invocate în denunțul depus la CSP nu reprezintă ceva ieșit din comun, pentru acea perioadă și pentru perioada de astăzi. Este o activitate obișnuită a unui procuror mediu, clasarea sau pornirea dosarelor penale în schimbul unor sume de bani, persecutarea oamenilor.”, a declarat Stati.

Sorin Stati a povestit că, în perioada februarie-decembrie 2011, a deţinut funcţia de administrator al Î.S.“Moldaeroservice”, companie care gestiona aeroportul internaţional Bălţi-Leadoveni şi care presta servicii în domeniul agriculturii prin intermediul elicopterelor de tip MI-2. Întreprinderea se afla într-o stare deplorabilă, cu circa 17 milioane de lei datorii și rețineri mari de salarii.

„Un imobil al respectivei întreprinderi era dat în arendă unui agent economic care presta servicii de spălătorie auto. Facturile care le achita confort contorului erau foarte mici, iar electricianul m-a informat că cel mai probabil, cel cu spălătoria auto fură curent electric. S-a organizat și un control inopinat și s-a găsit unde el s-a conectat la rețeaua electrică. Eu personal am sesizat poliția. În baza unui regulament al ANRE a fost calculată suma prejudiciului adus întreprinderii. Dosarul penal intentat a ajuns ulterior în gestiunea procurorului în Procuratura în Transport pe atunci, Dumitru Robu.”, a mai spus fostul director al companiei de stat MoldATSA.

Conform lui Stati, reprezentantul agentului economic a întreprins mai multe tentative pentru ca să-l convingă să renunţe la revendicarea prejudiciului adus întreprinderii, şi după mai multe încercări ale sale eşuate, Stati a refuzat să-l mai primească la audienţă.

„Mită nu mi-a propus, dar îmi spunea despre situația dificilă, că el s-a săturat să spele gratis mașinile polițiștilor și procurorilor din Bălți, ai angajaților din Primărie și că altă soluție nu avea decât să fure electricitate. La ultima discuţie tot el mi-a sugerat faptul că a rezolvat problema cu procurorul şi dosarul penal va fi clasat, iar eu să mă liniștesc. Peste ceva timp eu am fost chemat de către Dumitru Robu, care personal m-a informat că dosarul este clasat și așa trebuie să rămână.”, a adăugat Sorin Stati.

În denunțul depus la CSP, Stati a mai indicat că ordonanţa de clasare nu a fost expediată la Î.S. “Moldaeroservice”, respectiv nu a fost contestată, respectiv în aceste condiţii cazul dat a fost muşamalizat, iar persoana responsabilă de furt s-a eschivat de la răspunderea penală.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata