VIDEO/ Patru persoane au murit, după ce un incendiu a cuprins un bloc de locuit, în Spania

Cel puțin patru persoane au fost ucise în incendiul puternic care a cuprins un bloc de apartamente înalt din orașul spaniol Valencia, afirmă serviciile de urgență.

Incendiul a cuprins un bloc cu 14 etaje din cartierul Campanar și s-a extins la o clădire alăturată. Pompierii au fost văzuți când salvau oameni din balcoane. Cel puțin 14 persoane, între care șase pompieri și un copil mic, au fost rănite.

Peste 20 de echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului și oamenii au fost sfătuiți să stea departe de acea zonă.

Clădirea include 138 de apartamente și găzduia 450 de locatari, potrivit presei spaniole

În orele care au urmat izbucnirii incendiului, în Spania au fost ridicate semne de întrebare cu privire la materialele folosite la construcția clădirii. Esther Puchades, vicepreședitele Colegiului de Ingineri pentru Industria Tehnică din Valencia, a declarat că a verificat clădirea în trecut. Ea a susținut că la exterior se afla un material din poliuretan, care nu mai este folosit pe scară largă din cauza temerilor privind faptul că este inflamabil.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a transmis condoleanțe familiilor care au avut de suferit de pe urma acestei tragedii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata