VIDEO//Peste 260 de focare au fost stinse de pompierii moldoveni în Grecia

De la începutul misiunii de lichidare a incendiilor forestiere efectuate de pompierii moldoveni, angajații IGSU detașați în statul elen au reușit să stingă peste 260 de focare care au fost extinse pe suprafața de 128 ha. În ultimele 24 de ore salvatorii din Republica Moldova au intervenit pentru stingerea focarelor ascunse, dar și defrișarea arborilor supuși arderii.

Pe parcursul a trei zile angajații, Inspectoratului au intervenit în partea de sud și centrala a insulei Evia și ar putea fi redislocați în partea de nord. Mai mult, în competența pompierilor este și identificarea noilor focare de ardere, dar și recunoașterea noilor suprafețe expuse riscului.

Echipele pompierilor moldoveni lucrează în comun cu salvatorii români și formează sectoare de luptă pentru lichidarea consecințelor devastatoare. În procesul de stingere și recunoaștere, angajații IGSU au salvat mai multe animale, care au rămas fără adăpost după ce incendiile au mistuit suprafețe extinse de păduri.

Șeful Inspectoratului a menționat că intervenția salvatorilor este una de importanță majoră, iar sprijinul acordat este unul prioritar. Pe 12 august, echipele de intervenție care au venit în ajutorul Greciei, printre care și cea din Republica Moldova, au fost apreciate de autoritățile elene pentru dedicație și intervenție reușită în lichidarea situațiilor de risc.

Forțele serviciilor pentru situații excepționale din Grecia au mulțumit pompierilor pentru implicare activă și receptivitate în depășirea celor mai dificile situații în exercitarea misiunii. Pompierii din Republica Moldova își vor continua activitatea în staul elen și pe parcursul următoarelor zile, fiind gata să intervină în două ture cu  regim non -stop.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata