VIDEO// Salvată pe ultima sută de metri. O tânără de 20 de ani, cu plămânii afectați 100%, a născut prin cezariană

O tânără de 20 de ani, însărcinată în 29 de săptămâni, a reușit să fie salvată. Aceasta a fost internată în stare critică la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Potrivit medicilor, plămânii pacientei au fost afectați în proporție de 100% din cauza pneumoniei. În urma eforturilor, medicii au reușit să salveze pacienta, dar și bebelușul născut prematur, prin operația cezariană.

 (Victor Cojocaru, șeful clinicii ATI)

„A fost internată la noi în regim de urgență, adusă într-o stare critică, practic la limita compatibilității cu viața, cu plămânii afectați 100%, deja în stare de șoc, deja în stare de disfuncție multiplă de organe. Sarcina de 29 de săptămâni e o sarcină periculoasă, deoarece copilul nu este matur. 12 ore am pregătit copilul pentru nașterea prematură, pentru ca plămânii micuțului să fie viabili”.

Potrivit medicilor, tânăra a ajuns în stare critică pentru că nu s-a adresat la timp pentru ajutor.

 (Victor Cojocaru, șeful clinicii ATI)

„Avem o mare bucurie că am salvat și o mămică la doi copii, și un copilaș. Copilașul deja nu se află în terapie intensivă. E bine și cu el”.

După o muncă dificilă, echipa medicală a reușit să salveze pacienta, dar și bebelușul născut prematur, prin operația cezariană.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata