VIDEO//Țîcu: „Dodon investește bani în repararea unui monument al eroilor sovietici, dar spune că nu sunt bani pentru alegeri anticipate”

Și anul acesta, în plină pandemie, memorialul sovietic „Eternitate” este reparat. Imagini video cu procesul de reparație ce se desfășoară la memorial au fost postate pe o Facebook de deputatul și liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu. Acesta se arată nemulțumit de faptul că se cheltuie milioane de lei pentru modernizarea monumentului, în timp ce socialiștii, în frunte cu Igor Dodonm susțin că nu sunt bani pentru alegerile anticipate, notează Deschide.md.

În acest context, Țîcu a adus aminte despre faptul că și anul trecut, în timp ce numărul persoanelor infectate era în creștere alarmantă, în loc să se investească în susținerea sistemului medical, Guvernul Chicu a alocat fonduri din bugetul de stat pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”.

„Ipocrizia și minciuna socialistă nu are limite. În plină pandemie, dacă vă aduceți aminte anul trecut când lumea murea de COVID și spitalele se umpleau de bolnavi și oameni în suferință, socialiștii au cheltuit milioane de lei pentru modernizarea acestui memorial al soldaților sovietici care au căzut al II-lea război mondial. Și în acest an, în condițiile în care Dodon peste tot spune că nu sunt bani pentru alegeri, că nu avem de unde lua bani, că e o catastrofă  organizarea alegerilor, că va fi o prăbușire economică, uitați-vă ce fac ei! Ei s-au apucat să repare memorialul sovietic împreună cu ministrul lor demisionar Gaiciuc. Dodon nu renunță la apucăturile lui de Homo Moldovanus Sovietic și investește bani în repararea unui monument al eroilor sovietici, dar spune că nu sunt bani pentru alegeri. Igor Nikoalevici, noi știm că ești mincinos și nu mai încape cuvântul „minciună” în ceea ce ești, dar există o limită pentru toate! Dacă nu sunt bani pentru alegeri, pentru ce să refaci un monument al minciunii, un monument care nu reprezintă esența istoriei noastre”, a declarat Țîcu într-un live pe Facebook.

Anul trecut, în 2020, în plină pandemie de coronavirus, Guvernul a alocat 2,33 milioane de lei pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”, lucrările fiind promise de Igor Dodon încă 2 ani în urmă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata