VIDEO/ Tragicul accident de la Ciocana: Opt angajați ai RTEC au fost suspendați din funcții pe perioada anchetei

Opt angajați ai Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendați din funcții pe perioada anchetei care vizează cazul minorei decedate, după ce a fost lovită de un troleibuz. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a primăriei.

„Organele competente examinează cazul care este destul de complicat pentru toți. Vreau să menționez că, în aceeași zi, la Regia Transport Electric a fost inițiată o anchetă de serviciu și s-a decis crearea unei Comisii care analizează cauzele accidentului. În aceeași zi, opt persoane de la Regia Transport Electric cu funcții de răspundere au fost suspendate din funcții, pe perioada anchetei. De la toate persoanele responsabile au fost solicitate explicațiile de rigoare”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, edilul Capitalei a solicitat să fie întreprinse măsuri suplimentare, pentru verificarea riguroasă a angajaților care ies la linie, atât a angajaților Regiei Transport Electric, cât și pentru Parcul Urban de autobuze.

Anastasia, copila de 12 ani care a fost ucisă de un troleibuz la Ciocana, a fost condusă duminică pe ultimul drum. Aceasta era singurul copil la părinți.

Vinerea trecută, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe bulevardul Mircea cel Batrîn din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta numărul 13, condus de o șoferiță. Copila a decedat pe loc, din cauza traumatismelor incompatibile cu viața, iar șoferița troleibuzului a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul numărul 13.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata