VIDEO/ Igor Grosu: PAS nu se implică în alegerile din Găgăuzia

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu își schimbă poziția cu privire la implicarea în alegerile bașcanului în UTA Găgăuzia. Este o decizie corectă de-a nu avea un candidat propriu în acest scrutin, a reiterat președintele Legislativului, Igor Grosu, în cadrul unei conferință de presă pe care a susținut-o astăzi la Parlament. 

„Noi nu susținem pe niciun candidat din această cursă electorală. Aceasta a fost o decizie a Partidului Acțiune și Solidaritate”, a spus Igor Grosu.

PAS urmărește însă atent acest scrutin, deoarece el trebuie să se desfășoare corect, a asigurat speakerul.

„Urmărim cu atenție cum se desfășoară alegerile în Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuză. Pentru este foarte important, dar foarte important este desfășurarea corectă a acestor alegeri, deoarece nu sunt doar alegeri a bașcanului, sunt alegeri care se desfășoară în Republica Moldova, iar corectitudinea alegerilor este un indicator de maturitate, de cât de pregătită este țara în a avansa pe agenda de integrare europeană”, a mai spus Igor Grosu.

Alegerile pentru bașcanul autonomiei Găgăuziei vor avea loc pe 30 aprilie curent. În bătălia pentru funcția de bașcan al Găgăuziei s-au înscris Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Mihail Formuzal, Serghei Cimpoieș, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Victor Petrov. Actualul başcan, Irina Vlah, nu poate participa pentru a treia oară la scrutin. Ea este guvernator al Găgăuziei din 2015.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata