VIDEO/ Un an în funcția de președinte. Maia Sandu prezintă un rezumat video al acțiunilor sale

Maia Sandu va împlini în aceste zile un an de când este în funcția de președinte al Republicii Moldova. Cu această ocazie, pe pagina sa oficială de Facebook, șefa statului a prezentat un rezumat video al acțiunilor pe care le-a realizat în ultimul an.

„În curând se împlinește un an de când, datorită sprijinului și votului vostru, am devenit Președinte al Republicii Moldova. A fost un an plin, greu, cu bune și rele – dar și un an în care am pornit procesul de transformare a țării noastre”, a scris Maia Sandu.

Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Moldova în 2020, ea având un avans de peste 15 puncte, obținând 57,7%, față de contracandidatul său, Igor Dodon. Astfel, Maia Sandu devine prima femeie președinte din istoria Moldovei.

Candidatul independent Igor Dodon, susţinut de Partidul Socialiştilor din Moldova, a fost votat de 690.139 dintre alegători, respectiv 42,2%.

Maia Sandu a fost aleasă de 943.5000 de cetățeni, devenind astfel primul președinte al țării votat de un număr atât de mare de alegători și, totodată, prima femeie președinte în cei aproape 30 de ani de la independență.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata