Vlad Filat, mesaj către puterea de la Chișinău: „Ieșiți din globul de cristal”

Cea mai mare problemă a Republicii Moldova este depopularea, care a atins cote catastrofale. O spune fostul prim-ministrul al țării, Vlad Filat, care a venit cu un mesaj în acest context, adresat puterii de la Chișinău.

Potrivit acestuia, actuala conducere a țării ar trebui să convoace imediat capacitatea intelectuală pentru a identifica soluții și acțiuni întru stopare catastrofei demografice.

„Am vorbit și am atenționat constant că cea mai mare problemă a noastră este DEPOPULAREA care a atins cote catastrofale, iar tendința este una și mai gravă. Maia Sandu, Igor Grosu, Dorin Recean și tot PAS, ieșiți din globul de cristal !!! Imediat convocați toată capacitatea intelectuală a țării pentru a identifica soluții și acțiuni întru stopare acestei catastrofe demografice! Altfel, nimic nu mai contează, nici Adunarea Națională, nici Reuniunea Comunității Politice Europene, nici măcar aderarea la UE. O țară fără oameni nu are viitor !!!”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, fostul premier a ținut să prezinte și rezultatul unui studiu realizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru anul trecut, ce ține de evoluția cererii de angajați.
„Arată o descreștere cu 37 000 de persoane. Iar pentru anul 2023 prognoza este și mai tristă, reducere cu încă 40 000 de locuri de muncă !!!”, a adăugat Vlad Filat.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata