Vladimir Plahotniuc, subiect neinteresant pentru Republica Moldova?

Deși se presupune că Vladimir Plahotniuc s-ar afla în Cipru de Nord, zonă controlată de facto de către Turcia, delegația moldovenească, în frunte cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a fost recent într-o vizită oficială în Turcia și care s-a văzut, inclusiv cu Recep Erdogan, nu a discutat acest subiect. Acest a fapt a fost confirmat de deputatul Radu Marian, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”. 

În context, vicepreședintele PAS a declarat că poate cu ocazia altei discuții sau vizite în Turcia, autoritățile de la noi vor aborda și subiectul respectiv.

„Eu nu știu unde se află persoana în cauză. Nu știu dacă în Cipru de Nord sau în altă parte. Probabil este o întrebare care trebuia adresată altor persoane. Repet, noi când mergem într-o vizită stabilim anumite subiecte. Eu cel puțin vreau să știu exact unde se află”, a menționat Radu Marian.

Nici subiectul legat de soarta profesorilor turci, expulzați din Moldova în 2018, nu s-a aflat pe agenda delegației noastre, potrivit lui Radu Marian.

„Nu s-a discutat acest aspect și sper să avem ocazia să discutăm acest lucru într-un alt context. Cumva vizita a fost concentrată mai mult pe parte economică și energiei”, a menționat vicepreședintele PAS.

Chiar dacă au avut cumva șansa să rezolve două dintre momentele care i-au nemulțumit foarte mult în trecut, cei din actuala putere politică din Moldova nu au făcut-o. Totuși, Radu Marian rămâne încrezător că adevărul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata