Voronin: „Chiar dacă merită acest procuror general să fie eliberat, el trebuie să fie eliberat doar după legea scrisă în Procuratură”

Vladimir Voronin a criticat modul prin care a fost reținut procuror general, Alexandr Stoianoglo. În cadrul unei emisiuni de la TeleRadio Moldova, liderul Partidului Comuniștilor a declarat că prin aceste acțiuni, actuala guvernare nu-și dorește decât aranjarea în funcția respectivă a unui procuror de buzunar și nicidecum să curețe, așa cum tot promite, sistemul judiciar.

(Vladimir Voronin, liderul PCRM)

„Să nu înțeleagă nimeni greșit, rog foarte mult, că eu sunt împotriva luptei cu corupția, că eu sunt împotriva tot ce ne încurcă pe noi și nu ne permite să ne dezvoltăm normal, ca o țară liberă. Eu nu sunt pentru aceea ca toate aceste lucruri să se facă contrar legii, cu abuz. Chiar dacă merită acest procuror general să fie eliberat, el trebuie să fie eliberat doar după legea scrisă în Procuratură.”.

Faptul că Stoianoglo a fost reținut cu doar 15 minute înaintea ca acesta să susțină un briefing denotă că fostul procuror general urma să arunce în aer alte câteva bombe, mai spune Voronin.

(Vladimir Voronin, liderul PCRM)

„Aceasta era o bombă în care trebuiau să explodeze mai mulți dintre acei care umblă în jurul procurorului general să-l demisioneze. De aceea, eu cred că ei s-au speriat, respectiv au dat înapoi”.

Amintim că fostul procuror general al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți seară, pentru 72 de ore, fiind cercetat pe șapte capete de acuzare. Ulterior, autoritățile au efectuat repede și un concurs, iar în urma acestuia, Dumitru Robu a fost desemnat noul procuror general interimar, funcția acestuia fiind oficializată prin decret de către președintele țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata