Voronin încă nu a decis dacă face front comun cu PSRM: „CC nu trebuia să-și bage nasul”

Fostul președinte și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, vine cu o reacție la anunțul socialistului Igor Dodon despre formarea unui posibil bloc electoral a partidelor de stânga în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Fostul șef al statului anunță că formațiunea pe care o conduce se va expune la acest subiect doar după ce va exista o adresare oficială din partea PSRM. La fel, Vladimir Voronin critică ultimele decizii ale Curții Constituționale, menționând că acestea nu țineau de competența CCM.

Nu avem o adresare oficială a socialiștilor. Nu avem decizia lor. Dacă ea va exista, atunci noi avem dreptul să convocăm plenara Comitetului Central al PCRM și să analizăm această declarație”, a declarat el pentru Deschide.MD.

Întrebat care este opinia la acest subiect, Vladimir Voronin a răspuns: „Opinia mea va fi aceea care va fi votată de Comitetul Central”. Pozitia liderului PCRM vine în contextul apelului făcut de Igor Dodon ca partidele de stanga să facă front comun la alegerile parlamentare anticipate.

Vorbind despre decizia Curții Constituționale care a anulat starea de urgență și a permis președintelui Maia Sandu să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului, liderul PCRM a menționat că Înalta Curte s-a proununțat pe lucruri care nu tin de competența ei sau de Constituție.

Anularea stării de urgență nu intră în jurisdicția Curții Constituționale. Aceste acțiuni urmau a fi adoptate de Guvern sau Parlament. Curtea Constituțională nu trebuia să-și bage nasul în această problemă, pentru că ea nu ține de Constituție”, a spus Vladimir Voronin.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata