Vreme caldă și stabilă în weekend

După un debut de săptămână cu vremea răcoroasă, weekend-ul ne aduce, din nou, în prim-plan valorile termice generoase, mai ales pentru această perioadă a anului. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în zilele următoare, deși ieri și azi a coborît nițel, maxima va urca, din nou, până la +31 de grade. Cerul va fi în cea mai mare parte a zilei senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

În condițiile date, potrivit sinopticienilor, sâmbătă, în raioanele din Nord, maxima va urca până la +28 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +29 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va ajunge până la +30 de grade.

Noaptea, minimele vor oscila între +10 și +15 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, atât duminică, cât și în debutul săptămânii viitoare, vremea de afară nu va suferi nicio schimbare în raport cu valorile termice. Cerul va fi parțial senin, iar vântul va adia ușor.

Amintim că în râul Prut, pe sectorul satul Criva – orașul Costești, se va menține Cod Galben, iar pe bazinul inferior al râului Răut se atestă până pe 14 septembrie Cod Portocaliu de Secetă Hidrologică, în timp ce avertizarea de Pericol de incendiu urmează să expire mâine.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata