Banii europeni, gata să ajungă în Moldova

Prima tranșă de 50 de milioane de euro din suportul macrofinanciar de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene ar putea ajunge în Moldova până la sfârșitul lunii septembrie. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, în urma tradiționalei ședințe de la început de săptămână dintre conducerea de vârf a țării.

„După cum vă amintiți, noi am semnat acest Acord cu Uniunea Europeană în vară. Iată că vineri el a fost ratificat. Prima tranșă de 50 de milioane de euro, conform Memorandumului, ar urma să vină până la sfârșitul lunii septembrie.”

În context, Ion Chicu a făcut referire și la cea de-a doua tranșă de 50 de milioane de euro.

„A doua tranșă este în funcție de îndeplinirea a șase condiții importante pe care noi suntem gata și am agreat să le îndeplinim, dar este și condiționată de existența programului cu FMI.”

Menționăm că condițiile impuse de UE se referă la domenii precum managementul finanțelor publice, lupta împotriva corupției, precum și la sprijinirea mediului de afaceri. Totuși, cert este un lucru, toți banii din partea Uniunii Europene, potrivit Acordului semnat, trebuie să ajungă în Moldova în perioada 2020-2021.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata