Vremea schimbă, din nou, foaia

După ce în ultimile zile întreg teritoriul Moldovei s-a aflat sub Cod Galben de schimbarea bruscă a temperaturii, avertizare care a adus o răcire bruscă, vremea schimbă, din nou, foaia. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în această săptămână valorile termice vor crește simțitor pentru această perioadă a anului.

Totuși, încă mâine, maxima se va menține în jurul valorii de -7 grade. Totodată, mai anunță sinopticienii, marți, pe arii restrânse va ninge, fenomen meteo care va face drumurile din țară greu practicabile. În condițiile date, oamenii legii recomandă șoferilor să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicațiile polițiștilor de patrulare.

Ce ține de valorile termice, marți, la Nord, maxima va coborî până la -10 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de -8 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa între -7 și -5 grade.

Noaptea, minima va rămâne în jurul valorii de -15 grade Celsius.

În schimb, conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, de miercuri valorile termice vor începe să urce treptat, treptat, iar joi vom avea, din nou, temperaturi pozitive. Cerul va fi parțial senin, iar vântul va bate moderat, cu posibile intensificări seara și dimineața.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata