Vremea schimbă foaia

Vremea schimbă, din nou, foaia. Astfel, după câteva zile în care ne-am bucurat de maxime generoase și timp frumos, în acest weekend urmează să avem parte de timp urât și temperaturi care vor coborî chiar și sub zero grade. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, sâmbătă va ploua în cea mai mare parte a țării, iar vântul va sufla slab și moderat, cu posibile intensificări în timpul căderii precipitațiilor.

Totuși, potrivit sinopticienilor, sâmbătă va fi cald, iar în raioanele din Nord, maxima va urca până la +13 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +14 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va ajunge până la +15 grade.

Noaptea minimele vor oscila între +3 și +8 grade Celsius.

Menționăm că conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, duminică vremea de afară se va răci și mai mult, chiar dacă soarele va reapărea pe cer. Astfel, valorile termice resimțite ziua vor ajunge până la +8 grade, iar cele de pe timp de noaptea vor coborî până la -4 grade Celsius. Precizăm că frigul de afară va dura doar până-n debutul săptămânii viitoare, când vremea frumoasă va reveni în prim-plan.

Ce ține Codul Galben de secetă hidrologică în bazinul râului Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca și râurile mici din centrul și sudul țării, acesta a fost prelungit până pe 20 martie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata