Washington: Rusia a orchestrat otrăvirea lui Navalnîi

Secretarul de stat american Mike Pompeo crede că otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost probabil orchestrată de înalţi oficiali din guvernul rus. Mike Pompeo a reafirmat că Washingtonul şi aliaţii săi europeni vor cu toţii ca Rusia să-i tragă la răspundere pe cei responsabili. El a adăugat că americanii vor încerca să-i identifice pe cei vinovaţi.

Săptămâna trecută, Donald Trump, adesea acuzat de o atitudine relaxată faţă Vladimir Putin, a explicat că nu a văzut încă dovezi ale otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, în timp ce Germania a afirmat deja că a fost otrăvit cu un agent nervos neurotoxic de tip Noviciok.

Între timp, portalul german Der Spiegel a anunțat că Navalnîi și-a revenit complet. El poate vorbi și și-a amintit detaliile a ceea ce s-a întâmplat în avion. Raportat de ediția germană Spiegel.

Navalnîi s-a îmbolnăvit la bordul avionului care a zburat de la Tomsk la Moscova, pe 20 august. Piloții au decis să aterizeze de urgență în Omsk. Politicianul a fost imediat internat în spital și căzut în comă. Medicii din Omsk au afirmat atunci că Navalnîi avea o tulburare metabolică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata