Zelenski: „Ocupanții credeau că merg în Ucraina, pe care au mai văzut-o o dată, în 2014 și 2015. Pe care au corupt-o constant și de care nu se temeau”

La Kiev, vineri, rămășițele unei rachete doborâte au lovit o zonă rezidențială din cartierul Podolsky. Acest lucru este declarat de autoritățile orașului. Până acum, se știe un deces. Anterior, în urma obuzelor lovite, un incendiu a izbucnit în mai multe locuri în districtul Svyatoshinsky al capitalei Ucrainei. Este raportat și numărul morților și răniților.

Primarul din Lviv, Andriy Sadovoy, a declarat că rachetele rusești au lovit o fabrică de reparații de avioane, ale cărei lucrări au fost suspendate anterior, iar clădirile au fost distruse.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că ofensiva rusă a fost oprită în toate direcțiile. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în următoarea sa adresă adresată națiunii, a spus:

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Ocupanții credeau că merg în Ucraina, pe care au mai văzut-o o dată, în 2014 și 2015. Pe care au corupt-o constant și de care nu se temeau. Și noi suntem diferiți. Și asta ne permite să ne apărăm de un atac masiv de 22 de zile deja.”

Apariția trupelor ruse lângă Kiev și alte orașe ale Ucrainei nu este legată de intenția de ocupare – acest lucru a fost reiterat de președintele rus Vladimir Putin. Potrivit acestuia, „Rusiei nu i s-au lăsat oportunități diplomatice pentru a rezolva problemele de securitate”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat joi la o ședință de informare că orțele armate ale Federației Ruse își continuă ofensiva de succes, au preluat controlul asupra așezărilor Novomayorskoye și Prechistovka. Locuitorii din Odessa, între timp, se pregătesc pentru apărarea orașului. În acest context, organizația pentru drepturile omului Human Rights Watch a cerut Ucrainei să nu mai publice videoclipuri cu prizonierii de război ruși.

La rândul său, OMS declară o încălcare a dreptului internațional umanitar, deoarece în timpul ostilităților instituțiile medicale ucrainene au fost atacate de 40 de ori.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata