Zelenski și Putin sunt așteptați în Belarus, unde ar trebui să poarte negocieri

Delegația rusă și ucraineană încă nu s-au întâlnit, în vederea purtării negocierilor de încetare a razboiului. Belarușii anunță că îi așteaptă.

A cincea zi de ostilități în Ucraina: în nordul, estul și sudul republicii, armata rusă luptă cu forțele armate ucrainene, după ce acolo mari orașe întunecate sunt bombardate. La Kiev, după cum s-a raportat, sirenele au sunat noaptea, oamenii din nou au fost nevoiți să coboare la adăpostul anti-bombe.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit a doua zi decisivă. Dimineața, așa cum era de așteptat, vor avea loc discuții ale delegațiilor ruso-ucrainene în Belarus.

Cu o zi înainte, Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie puse în alertă specială, decizie care a cerut o reacție extrem de serioasă din partea comunității mondiale.

SUA, UE, Marea Britanie și multe alte state impun din ce în ce mai multe noi sancțiuni împotriva Moscovei. Miniștrii de externe ai țărilor UE au convenit asupra furnizării Ucrainei de arme letale în valoare de jumătate de miliard de euro. Există puține informații despre pierderile de ambele părți în primele zile de ostilități; cu o zi înainte, Ministerul rus al Apărării a raportat pentru prima dată despre răniții și morții din rândul armatei ruse.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata