Zelenski: „Trupele ucrainene nu se vor preda”

La două săptămâni după anunțul de la Moscova privind preluarea completă a lui Mariupol, orașul, așa cum arată presa rusă, revine la ceea ce seamănă cu viața normală, în ciuda distrugerii pe scară largă. Între timp, partea rusă spune că a început predarea a zeci de cadavre de luptători ucraineni găsite la uzina metalurgică Azovstal.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate, aceștia au fost duși la Kiev, unde se efectuează teste ADN pentru identificarea rămășițelor.

Puțin la nord de Mariupol, luptele continuă pentru un alt oraș important din punct de vedere strategic pentru ambele părți. Luarea sub control a lui Severodonețk este principalul obiectiv al Moscovei în Donbass. Recent, acolo a fost aruncat în aer un pod peste râul Seversky Doneț – unul dintre punctele cheie pentru mutarea spre est. În discursul său de azi-noapte, Vladimir Zelenski a spus că trupele ucrainene nu se vor preda.

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Armata rusă încearcă să folosească forțe suplimentare în Donbass, dar în cea de-a 103-a zi, Donbasul ucrainean rezistă și rămâne ferm”.

În ultimele săptămâni, trupele ruse au avansat încet în Donbass. În lupte aprige, ambele părți au suferit pierderi semnificative. Ucraina susține că Rusia continuă să efectueze bombardamente grele fără discernământ.

Potrivit șefului regiunii Donețk, din 24 februarie, aproximativ 500 de civili au murit în regiune și de trei ori mai mulți au fost răniți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata