25 de angajați ai IGSU au plecat în Grecia pentru a acorda ajutor colegilor eleni la lichidarea incendiilor de pădure

Astăzi 9 august, 25 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au plecat în Grecia pentru a acorda ajutor colegilor eleni la lichidarea incendiilor de pădure. Plecarea a avut loc după ce în incinta IGSU s-a desfășurat o ceremonie solemnă de detașare a salvatorilor în misiunea de sprijinire a colegilor greci. La eveniment a participat Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne și conducerea IGSU, reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu.

În discursurile lor, oficialii i-au îndemnat pe pompieri să ajungă cu bine la destinație și să se implice cu dăruire în zonele puternic afectate de incendii. Mai mult, oficialii i-au felicitat pentru curajul de care dau dovadă dar și pentru  spiritul de solidaritate. C

ei 25 de salvatori și pompieri cu 4 unități de tehnică, detașați pentru misiune, urmează să ajungă în Grecia după ce vor parcurge distanța de 1600 km. Acolo, aceștia se vor implica în stingerea incendiilor. Pompierii moldoveni vor acționa neîntrerupt pe parcursul misiunii, întrucât efectivul detașat va lucra în ture.  În cadrul echipelor de intervenție sunt module pentru misiuni de lichidare a incendiilor în zonele puternic afectate, dar și paramedici pentru acordarea primului ajutor calificat efectivului implicat, dar, la necesitate, și persoanelor civile. Potrivit IGSU, aceasta este o misiune fără precedent realizată de Republica Moldova, în care țara noastră ia parte și intervine cu forțe umane pentru sprijin și asistență altor state.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata