Apa din râul Po, cel mai mare din Italia, a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani, cauzat de o secetă fără precedent

Apa din râul Po, cel mai mare din Italia, a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani, cauzat de o secetă fără precedent. Aici nu a plouat de aproape patru luni, iar râul a devenit atât secat, încât în ​​unele locuri a i se vede fundul. Localnicii sunt amenințați cu întreruperi la furnizarea apei, precum și a energiei electrice, dacă hidrocentralele situate pe râu încetează să funcționeze.

(Pescar)

„Acum suntem la podul de la confluența râurilor Po și Ticino. Nu le-am văzut niciodată atât de superficiale. N-am mai văzut așa ceva în toată viața mea.

În mai multe orașe din nordul Italiei, autoritățile au stabilit consumul rațional de apă. Acum poate fi folosit doar pentru gătit, duș și spălat rufe.

(Alessandro Monti, primarul orașului Baveno)

„A trebuit să emitem o ordonanță de interzicere a folosirii apei dacă nu era pentru nevoi urgente, ci pentru umplerea piscinelor și udarea florilor. Regiunea noastră trece prin momente grele, cele mai grele din ultimii 70 de ani. Fântânile din oraș se usucă, sperăm că va ploua, ar fi o binefacere pentru toată lumea. Dar dacă nu plouă, va trebui să dau alte ordine și mai stricte.

Dacă seceta continuă, fermierii locali care folosesc apa din râul Po nu își vor putea iriga câmpurile, riscând să piardă recoltele. Și mai răi, în Delta râului Po ajunge acum apă sărată din Marea Adriatică, care ar putea deteriora terenurile agricole și ar putea face apa de la robinet nepotabilă. În prezent, seceta se extinde în regiunile de Nord-Est, ceea ce face situația și mai îngrijorătoare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata