Alexandru Botnari: „Ce va face puterea ca oamenii să treacă iarna – va ataca în fiecare săptămână câte un primar sau câte doi?”

Primarul orașului Hîncești, Alexandru Botnari, vizat într-un dosar penal, a venit cu un șir de mulțumiri pentru susținerea și încrederea acordată de cetățeni în legătură cu evenimentele produse în ultima săptămână. Potrivit lui, sutele de mesaje și apeluri au curs gârlă din toate raioanele țării.

În același timp, acesta și-a amintit pe Facebook de o vorbă de-a lui Nicolae Iorga, care sună astfel: „Șarlatanii moderni totdeauna încep cu declarația că luptă cu șarlatanii”, făcând referire la cei aflați la putere „șarlatanii de azi”, care potrivit lui, ar fi subordonat procuratura, poliția, CNA, SIS, și ar fi început să-i atace pe toți cei care nu li se închină.

„Cum ceva nu merge cum vrea puterea de azi – acolo apar mascații și procuratura și televiziunile. Numai că mascații, procuratura și presa nu pot rezolva problema creșterii prețurilor, nu pot rezolva problema inflației, și nu pot opri închiderea locurilor de muncă.”, a scris Botnari.

În context, acesta a ținut să facă un apel către procurori și polițiști.

„Stimați procurori și polițiști, nu vă lăsați folosiți de putere. Uitați-vă în urmă câți politicieni și câte partide politice au trecut pe la conducerea Moldovei. Practic toți politicienii au încercat să folosească procuratura și poliția în luptele lor – de asta au suferit instituțiile în care lucrați. Procuratura și poliția trebuie să acționeze după lege – nu după ordinul politicienilor. Justiția nu trebuie să slujească puterea politică – justiția trebuie să slujească poporul și să apere oamenii, inclusiv în fața abuzurilor puterii politice. Voi vă puteți face treaba fără să folosiți mascați și televiziune. Primăriile nu sunt câmp de luptă – primăriile sunt locul unde zilnic se rezolvă problemele oamenilor. Anume primarii stau față în față cu oamenii și cu nevoile lor. Că la miniștri și la președinte nu mai ajunge nimeni – nici primarii nu ajung la guvern și la președinție. Voi căutați abuzuri la primării – dar de ce nu căutați abuzurile în birourile mari din Chișinău. Ori acolo nu va dau voie să vă uitați?”, se întreabă primarul de Hîncești.
De asemenea, acesta a accentuat că este și va fi disponibil pentru toate instituțiile și fără percheziții și mascați.
„Nimeni nu poate spune măcar un caz în care Alexandru Botnari a refuzat să prezinte informații despre activitatea primăriei Hâncești, inclusiv despre deciziile care au fost folosite ca motiv de atac asupra primăriei Hâncești. Se pare că cineva a vrut foarte mult să arate primarilor putere – cineva vrea ca primarii să fie ascultători și să tacă. Cineva vrea ca oamenii să nu vorbească despre prețurile aiurite la electricitate, la benzină și motorină, la mâncare și gaz – cineva vrea să ca presa să scrie minciuni despre Alexandru Botnari.”, a mai scris Botnari.
Pe final de intervenție, el a avertizat că timpurile grele abia ar începe, ceea ce ar însemna că vine vremea rece și nimeni nu le-ar spune oamenilor cum să treacă peste iarna.
Iarna totul e mai scump – cum să treacă de iarnă familiile tinere care și-au luat prima casă și creditul lor s-a scumpit? Cum să treacă iarna medicii și învățătorii, când inflația le-a mâncat o jumătate din salariu? Cum să treacă iarna pensionarii? Ce va face puterea ca oamenii să treacă iarna – va ataca în fiecare săptămână câte un primar sau câte doi? E adevărat, Alexandru Botnari nu a încercat să placă politicienilor din birourile mari din Chișinău – ei lucrul lor, eu îl am pe al meu. Dacă fiecare își face corect și eficient treaba la locul lui de muncă – atunci nu-i nevoie de spectacole cu percheziții. Sper că procurorii și polițiștii vor reuși să iasă de sub controlul politic și vor înțelege că istoria unei țări e mai lungă decât istoria unui grup politic și că fiecare procuror și fiecare polițist trebuie să servească doar legea și poporul. Așa cum fiecare primar lucrează pentru comunitatea lui – nu pentru partide.”, a conchis Alexandru Botnari.

Amintim că la 12 octombrie curent, au fost efectuate un șir de percheziţii în casa lui Alexandru Botnari şi la locul de muncă. Ancheta se desfăşoară în cadrul unui dosar penal deschis pentru înstrăinarea ilegală a unor terenuri din intravilanul oraşului Hînceşti. În acest dosar, procurorii au audiat şi percheziţionat locuinţele a şase angajaţi ai primăriei oraşului.

Alexandru Botnari a deținut, în 2019, pentru un scurt timp, mandatul de deputat, după ce a câștigat alegerile din februarie, candidând pe circumscripția uninominală Hîncești din partea PDM. În octombrie 2019, a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar de Hîncești. În decembrie 2019, Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar.

Alexandru Botnari este primar la Hînceşti din 2003.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata