Andrei Năstase nu o va mai sprijini pe Maia Sandu

Pentru a ajunge unde ți-ai propus, trebuie mai întâi de toate să înveți din propriile greșeli. La această concluzie a ajuns și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, a garantat că în cadrul viitoarelor alegeri prezidențiale nu se va mai retrage în favoarea președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

„ –Avem garanția că anul acesta nu vă veți retrage în favoarea Maiei Sandu? –Am spus acest lucru astăzi în discuție cu un ambasador și vă spun și dumneavoastră, nimic nu-mi recomandă să mă retrag din cursa prezidențială și fac acest angajament, nu mă voi retrage din cursa prezidențială, pentru că am încredere că doar așa putem schimba lucrurile în Republica Moldova.”

Iar aici, fostul ministrul de Interne a ținut să menționeze că în 2016 s-a retras, deși șansele lui de-a se impune au fost mai mari decât cele ale Maiei Sandu.

„Există foarte mulți oameni înțelepți care știu matematică, istorie, politologie și de toate care spuneau că dacă aș fi candidat aș fi avut o șansă mai mare decât doamna Maia Sandu. Așadar, reiterez, voi candida la funcția de șef al statului atât timp cât candidatura îmi este susținută de colegii din PPDA.”

În context, Andrei Năstase le-a cerut și celorlalte partide pro-europene și democratice naționale să-l susțină în cadrul alegerilor din 1 noiembrie.

Amintim că Andrei Năstase s-a retras din cursa prezidențială, din 2016, în favoarea Maia Sandu, care însă a pierdut în fața actualului președinte al țării Igor Dodon. Ulterior, cei din PAS l-au sprijin pe colegul lor din Blocul ACUM în cadrul alegerilor locale, pierdute de acesta în fața socialistului Ion Ceban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata