Autorul masacrului din Kazani, înainte de a fi prins: „Am venit în această lume sub masca unui om ca să scap de voi toți”

Cel puțin opt persoane, unsprezece, conform informațiilor neoficiale, au fost ucise, în timp ce alte peste 30 au fost rănite, după ce un tânăr de 19 ani a deschis focul într-un gimnaziu din orașul Kazani, Republica Tatarstan, în Rusia. În momentul atacului, în școală erau 714 elevi și 70 de angajați ai instituției.

Potrivit informațiilor, cel puțin șapte dintre cei care au murit erau copii, elevi ai clasei a opta. Unii dintre ei, pentru a se salva, au sărit de la geam, însă asta nu i-a putut salva.

Părinții copiilor au venit imediat la fața locului, timp în care atacatorul se afla încă în clădire.

https://twitter.com/i/status/1392025568149901317

O persoană a fost reținută, un tânăr în vârstă de 19 ani, care a absolvit această instituție de învățământ în urmă cu câțiva ani. Potrivit familiei sale, acesta „nu era religios”. „Am venit în această lume sub masca unui om ca să scap de voi toți” – a scris acesta într-una din postările sale de pe rețelele sociale. Când a fost prins, acesta a declarat că acasă la el a fost plantată o bombă și că avea să se sinucidă.

Cursurile au fost anulate în toate instituțiile de învățământ general din Kazan. În oraș a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste: potrivit unor informații, atacatorii ar putea avea complici.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat înăsprirea regulilor de circulație a armelor civile, pentru că tânărul deținea permisul de depozitare a armelor de foc.

12 mai a fost declarată zi de doliu în Kazan.

Această scenă a amintit de tragedia din octombrie, 2018, când, în zona Kerci, un elev de 18 ani a ucis 20 de persoane din cadrul liceului la care învăța cu o pușcă pe care a cumpărat-o câteva zile mai devreme. Atunci, autoritățile au pus atacul pe seama globalizării și a influenței negative a internetului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata