Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează o expoziție tematică cu prilejul împlinirii a 480 de ani de la fondarea Cetății Soroca

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează o expoziție tematică cu prilejul împlinirii a 480 de ani de la fondarea Cetății Soroca, monument istoric unic în arhitectura construcțiilor defensive ale Moldovei medievale. Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 august – 30 septembrie 2023.

Expoziția „Cetatea Soroca – monument inedit de arhitectură și istorie. 480 de ani de la fondare”, are scopul valorificării și promovării patrimoniului cultural material, menționează reprezentanții Bibliotecii într-un comunicat de presă.

Documentele prezentate reflectă unicitatea arhitecturală, dar și istoricul construcției unei din cele mai vechi fortărețe construite de Ștefan cel Mare pe teritoriul Republicii Moldova, care a supraviețuit ravagiilor de timp și istorie și a ajuns la o aniversare solidă – 480 de ani. Expoziția cuprinde documente (monografii, enciclopedii, albume, reviste, reproduceri, pliante, cărți poștale, hărți turistice) din colecțiile BNRM, sistematizate în 3 compartimente:

· Istoricul construcției fortăreței de la Soroca;

· Cetatea de la Soroca – monument architectural inedit;

· Cetatea de la Soroca – în cărți poștale, filatelie și marcă comercială.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 august – 30 septembrie 2023 în Spațiul expozițional, Colecția de artă și hărți, BNRM, blocul II, etajul I.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata