Un bărbat din raionul Orhei ar fi ţinut în captivitate un pui de căprioară. Ce riscă suspectul

Un căprior de aproximativ un an și patru luni a fost ținut în captivitate de un locuitor al raionului Orhei. Potrivit imaginilor postate de șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, mamiferul era ținut împreună cu găinile. Acesta a fost preluat, iar cetățeanul la care a fost găsit căpriorul riscă răspundere contravențională.

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) Ion Bulmaga a anunțat că în seara zilei de 8 august IPM Orhei a fost sesizat „precum că într-o localitate este ținut în captivitate un căprior”, scrie Newsmaker.MD.

La fața locului au intervenit atât reprezentanții Inspectoratului, cât și polițiștii.

„În cadrul lucrului operativ împreună cu colegii de la Inspectoratul de Poliție Orhei, a fost depistat cetățeanul, care deținea în captivitate un căprior cu vârsta de aproximativ un an și patru luni”, a menționat Bulmaga, adăugând că mamiferul a fost preluat de la fața locului.

 

Potrivit șefului Inspectoratului, cazul se cercetează în continuare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată, el a amintit că „ținerea în captivitate a animalelor sălbatice atrage după sine răspundere contravențională”.

 

 

 

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata