Bolea: „Minuni economice nu se pot întâmpla peste noapte”

Autoritățile își propun să dezvolte localitățile rurale prin susținerea și dezvoltarea fermelor mici de familie. Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea la o emisiune de la TVR Moldova. El susține că, în acest sens, instituțiile de profil vin cu anumite programe de sprijin.

VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: „Noi plafonăm activitatea gospodăriile țărănești le redenumim conform tuturor standardelor FAO, UE, le numim fermă de familie și trebuie să venim cu programe țintite pentru aceste mici ferme de familie. Următorii doi ani vor trece sub egida micilor ferme de familie în localitățile rurale. Satele din Republica Moldova în exclusivitatea sa își vor putea continua viața dacă va fi activitate economică.”

În același timp, oficialul a precizat că, pentru a atinge aceste obiective, țara noastră urmează să preia experiența altor state.

 VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare:  „Concluziile le-am tras din discuțiile pe care le-am avut cu miniștrii din UE care au succes în programele de dezvoltare rurală.  Noi trebuie să înțelegem, oamenii rămân să locuiască în localitățile unde au un loc de muncă. Marii investitori nu pot veni peste noapte în R. Moldova. Minuni economice nu se pot întâmpla peste noapte. Noi putem crea condiții reale de dezvoltare economică bazată pe ce avem noi cel mai mult în Republica Moldova – materie primă – procesarea materiei prime la scară mică. Nu vom hrăni toată Europa cu brânză și nu vom face exporturi de zeci de miliarde de euro, dar noi vom salva satul nostru.”

Potrivit lui Vladimir Bolea, atitudinea pentru agricultură, în ultimii ani, s-a schimbat foarte mult. Astfel, statul oferă subvenții foarte mari, înțelegând că satele din Republica Moldova pot fi dezvoltate, în exclusivitate, în baza activității agricole și, mai mult decât atât – a fermelor mici de familie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata