Ceban: „Moldova ar putea reveni la metanul rusesc”

Republica Moldova ar putea reveni la achizițiile de metan de la Gazprom. Declarația a fost făcută de președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni de la postul TV8. Potrivit lui, acest lucru s-ar putea întâmpla în luna mai.

VADIM CEBAN, președintele „Moldovagaz”:

„Contractul cu „Energocom” expiră pe 30 aprilie. Din mai, cel mai probabil, vom relua livrările de la „Gazprom”, dacă toți factorii, inclusiv și prețul vor indica acest lucru, conform contractului nostru care a fost semnat în anul 2021.”

Potrivit președintelui Moldovagaz, întreaga cantitate livrată de Gazporm, 83 milioane de metri cubi, poate acoperi necesitățile malului stâng și malului drept. În stânga Nistrului vor ajunge 4,2 milioane de metri cubi, iar în dreapta – 1,2 milioane de metri cubi.

Amintim că Republica Moldova a renunțat la gazul rusesc de la sfârșitul anului 2022 și s-a reorientat pe piețele din vest. Asta după ce „Gazprom” a redus cantitatea livrată Chișinăului la 5,7 milioane metri de cubi per zi. Întreaga cantitate de metan a fost redirecționată către partea stângă a Nistrului în schimbul energiei electrice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata