Campioantul de fotbal din Grecia, suspendat

Guvernul de la Atena a decis, luni, suspendarea pe termen nelimitat a campioantului de fotbal din Grecia după incidentele de la meciul dintre PAOK Salonic şi AEK Atena, informează presa internaţională.
„Am decis să întrerupem campionatul. Nu va începe, din nou, decât dacă există un cadru clar, legal, agreat de toţi, pentru a avansa cu condiţii şi reguli şi pentru a nu mai întâmpina astfel de situaţii”, a declarat ministrul grec adjunct al Culturii şi Sportului.
Menționăm că, derby-ul PAOK – AEK a fost întrerupt, în minutul 90, după un scandal provocat de decizia arbitrilor de a anula golul marcat de Fernando Varela. Deşi arbitrul a revenit asupra deciziei, AEK a refuzat să mai joace după ce pe teren a intrat Ivan Savvidis, patronul gazdelor, cel care a urlat la fotbalişti să iasă de pe teren. Şi nu oricum, ci însoţit de „gorilele” din dotare, dar şi cu un revolver în tocul prins la cureaua pantalonilor. Vieirinha, unul dintre liderii vestiarului lui PAOK, a refuzat dorinţa patronului său, dar cei de la AEK Atena au plecat la vestiare după circa 20 de minute de uluială.
Împotriva violenței s-au autosesizat atât UEFA, cât și FIFA, mai ales că în acest week-end, fotbaliștii, oficialii cluburilor și suporterii celor de la PSG, PAOK, Lille și West Ham au provocat mai multe incindente nesportive.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata