Igor Dodon, către Maia Sandu: „Lăsați Constituția și limba moldovenească în pace”

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce, aseară, la Strasbourg, Maia Sandu a declarat că trebuie operate modificări la Consituție, în așa fel încât limba română să fie declarată ca limbă de stat, nu „moldovenească”, așa cum este în prezent.

Maia Sandu comite același abuz asupra identității noastre naționale ca și alți frontiști și unioniști de până la ea – încearcă să umble la Constituție, să schimbe denumirea limbii, să provoace spiritele în societate, să divizeze moldovenii după criteriul identitar și lingvistic.

Doamna președinte, ați fost aleasă pentru un cu totul alt program de guvernare și pentru alte așteptări. Încercați să faceți măcar ceva util pentru cetățeni.

Lăsați Constituția și limba moldovenească în pace, mai ales că majoritatea absolută a cetățenilor noștri consideră că vorbesc moldovenește, de veacuri.

Nu denumirea limbii este azi prioritatea poporului și a țării. Demonstrați că aveți mai multă minte decât un Mihai Ghimpu sau alți aventurieri antistataliști”, a declarat, într-o postare pe Facebook, liderul PSRM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata