Chicu: Guvernul actual este sabotat de politic

Cabinetul de miniști condus de Natalia Gavrilița, nu poate de unul singur să genereze rezultate dacă la nivel de Președinte și legislativ există un sabotaj. De acest fapt se arată convins Ion Chicu, ex-Premierul Republicii Moldova.

Potrivit lui, în decembrie 2020, când Guvernul pe care-l conducea și-a dat demisia, anume acesta a fost raționamentul – „când Parlamentul votează legi care nu sunt avizate pozitiv de către Guvern, când Președintele țării nou ales face tot ca acest Guvern să fie demis, începând cu proteste și multe alte acțiuni care le vom spune Procuraturii la timpul potrivit”, a declarat Chicu în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Mai mult, fostul Prim-ministru se arată convins guvernul actual este sabotat de politic.

„Suntem în septembrie și nu am auzit despre CBTM, de politica bugetar-fiscală, despre proiectul bugetului, care conform legii 181, deja toate aceste documente trebuie să promovate de Guvern. Nu am auzit de asemenea documente pentru că tot ce generează Ministerul Finanțelor, ajunge la politic, iar politicul l-a întors înapoi, pentru că acolo nu sunt cifrele care doresc ei. În asemenea caz, un ministru, cel puțin pleacă”, a mai declarat Ion Chicu.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata