Chișinău: Situația legată de Covid-19 rămâne critică

Situația epidemiologică privind pandemia de COVID-19 rămâne critică în municipiul Chișinău. Potrivit autorităților municipale, care, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, au făcut referire la ultimile informații actualizate, în spitalele din capitală au mai rămas aproximativ doar 20 de paturi libere pentru bolnavii de coronavirus.

„La moment, sunt disponibile aproape 1.500 de paturi și la moment sunt internați în spitalele municipale 1.488 de pacienți confirmați, dintre care 72 sunt în stare foarte gravă, 494 – în stare gravă și 875 – în stare medie. Totodată, la moment, în spitalele municipale se află 53 de pacienți din raionale țării.”

Îngrijorător rămâne însă faptul că continuă să se ateste o creștere alarmantă a cazurilor în rîndurile adolescenților, mai declară Tatiana Bucearschi.

„Săptămâna trecută a fost înregistrată o creștere constantă a numărului de îmbolnăviri cu infecția COVID-19. Incidența este în continuare înaltă. Se mențin cazurile grave și foarte grave și remarcăm majorarea esențială cazurilor de infectări în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani.”

Până în prezent, doar în municipiul Chișinău au fost înregistrate peste 81 de mii de cazuri de COVID, dintre care s-au recuperat 67.480 persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata