CIFRE/ Fost prim-ministru: „Maia Sandu nenorocește generațiile viitoare de moldoveni, angajând credite enorme la dobânzi exorbitante”

În luna octombrie 2022 veniturile Bugetului de Stat au fost mai mici decât în octombrie 2021 cu 429 milioane de lei, adică cu 8,3%. Datele au fost prezentate de către fostul prim-ministru al țării, Ion Chicu, care a venit cu mai multe cifre despre veniturile bugetului de stat, în care intră impozitele, taxele și granturile obținute de țara noastră.
„În luna octombrie 2022 veniturile Bugetului de Stat au fost mai mici decât în octombrie 2021 cu 429 mln. lei, adică cu 8,3%. Pe fonul unei inflații de 34% și creșterii importurilor cu minim 35%, veniturile Bugetului de Stat în perioada ianuarie – octombrie 2022 au crescut față de perioada respectivă a anului 2021 cu doar 20,7%. Aici, intră atât impozitele și taxele, cât și , atenție, GRANTURILE. Care, conform promisiunilor generoase ale Maiei Sandu, trebuiau să crească exponențial.  Aici, intră și „schemele de miliarde”, cu care oamenii numiți în funcții de Maia Sandu „luptă” din răsputeri.”, a relatat Ion Chicu.
În context, pe fonul scăderii veniturilor și creșterii cheltuielilor, Chicu menționează că „lipsa granturilor promise și unei corupții fără precedent, Maia Sandu nenorocește generațiile viitoare de moldoveni, angajând credite enorme la dobânzi exorbitante”.
„În prima zi de noiembrie 2022 Ministerul Finanțelor a împrumutat alte peste 1,3 miliarde lei la 22% anual. Unicul lucru „pozitiv” în aceste cifre este faptul, că sunt cu mult mai bune decât cele, pe care le vom avea în 2023. Maia Sandu, alungă „verișoarele”! N-au treabă ele cu munca responsabilă față de oameni și stat.”, a conchis fostul prim-ministru.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata