Ciocoi, apel către moldovenii de peste hotare: „Avem nevoie de voluntari. Nu sunt bani în buget”

Ministerul de Externe de la Chișinău apelează la moldovenii din diasporă, care și-ar dori să participe la organizarea scrutinului electoral din iulie, să o facă gratuit, având în vedere situația financiară proastă din țară. Declarația a fost făcută de către Aureliu Ciocoi, în această dimineață.

Bugetul inițiat calculat de Ministerul de Externe se evaluează la 5,5 milioane lei. Dacă numărul secțiilor va crește va fi necesar și reevaluarea impactului financiar. Avem nevoie de voluntari pentru gestionarea fluxului de votanți. Luând în consoderare problemele financiare, am aprecia voluntariatul membrilor secțiilor de votare, lucru benevol. Membrii diasporei care se vor înscrie să fie membri ai biroului electoral, am aprecia daca ar face asta pe principii benevole”, a afirmat Aureliu Ciocoi.

Până la 5 iunie se va decide formarea sectiilor de votare în străinătate, anunță CEC.

Guvernul a alocat doar 70 000 000 de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Guvernul a recomandat Comisiei Electorale Centrale să revizuiască bugetul pentru acest scrutin, estimat la 125 de milioane de lei, evidențiind că nu există bani pentru alegeri.

Cele 70 de milioane sunt alocate din fondul de rezervă al bugetului țării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata