Președintele Asociației Ștefan cel Mare și Sfânt, în vizită la mănăstirea Putna

Președintele Asociației Ștefan cel Mare și Sfânt, Andrei Batereanu, a mers, pentru trei zile, într-o vizită la mănăstirea Putna, locul de veci al domnitorului Țări Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt.

În cadrul vizitei, președintele Asociației s-a întâlnit cu mai multe personalități de vază, reprezentanți de marcă ai bisericii din regiune. Așadar, Andrei Batereanu s-a văzut cu Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, care a dat binecuvântare acțiunilor pe care Asociația le-a întreprins în ultima perioadă și pe care, cu siguranță, le va face cu aceeași dăruire în perioada următoare.

 

De asemenea, acesta s-a întâlnit cu Maica Gabriela de la Voroneț, stareță a Mănăstirii Voroneț. Are doctorat în teologie și largi competențe în artă sacră, filosofie, lingvistică. A venit la Voroneț acum mulți ani, alături de stavrofora Irina Pântescu, iar mica obște de atunci a reînviat Voronețul după o istorie de peste două secole în care nu mai fusese mănăstire, ci doar biserică de parohie și monument cu regim muzeal.

 

Nu este disponibilă nicio descriere.
Și, nu în cele din urmă, președintele Asociației s-a închinat la moaștele Sfântului Vasile cel Mare de la biserica din Lemn, parohia Straja, unde s-au rugat pentru binele și norocul tuturor”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina Asociației.
Mai jos, câteva poze:
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi barbă
Ar putea fi o imagine cu copil, stând în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane
Ar putea fi o imagine cu interior
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi interior
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata