Conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere

Conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere.

Astăzi, 24 noiembrie 2021, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii nr.131/2007, privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional nr.218/2008.

 

În cadrul ședinței de Guvern, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu propunerea de modificare a Legii nr.131/2007 privind siguranța traficului rutier, care presupune excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național.

Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra lor permise de conducere. Ei vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

 

Modificările menționate prevăd modernizarea și sporirii calității serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra sa a permisului de conducere în traficul național.

Urmărește și
1 Comentariu
  1. Victor spune

    Prosti mai sunt. Ori cum te verifica și cu plasticul asa și fără el. Dreptul la circulație se interzice doar pe tara respectiva. Permisul este european, nu național. Lege de caca

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata