Covid-19 sperie din nou Europa, în ciuda nivelului ridicat de acoperire vaccinală

Coronavirusul sperie din nou Europa, în ciuda nivelului ridicat de acoperire vaccinală. Unul dintre primul val nou a afectat Portugalia. În mai, peste 800 de oameni au murit din cauza COVID-19 acolo. La începutul lunii iunie, țara făcea aproximativ 30.000 de teste pozitive pe zi. La apogeul său, rata de creștere a infecțiilor a fost de peste 2.000 de cazuri la un milion de oameni.

În Franța, numărul cazurilor detectate s-a dublat de la începutul lunii. Autoritățile sanitare recomandă ca persoanele în vârstă să fie supuse unei alte revaccinări.

Noul focar, care este înregistrat și în Germania, Italia și Grecia, este asociat cu comportamentul agresiv al subvariantelor tulpinii omicron BA.4 și BA.5. Alți factori includ scăderea treptată a eficacității vaccinurilor, precum și neglijarea măsurilor de protecție, cum ar fi purtarea măștilor.

Următorul val al epidemiei nu a dus la revenirea restricțiilor, iar festivalurile de vară din toată Europa nu sunt în pericol până acum. Răspândirea virusului nu este însoțită de o supraîncărcare a spitalelor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata