Scholz: „Putin încă mai crede în posibilitatea unei păci dictate”

Olaf Scholz vrea să pună bazele pentru restaurarea și reconstrucția Ucrainei. Cancelarul german a anunțat = că săptămâna viitoare va discuta schița unui „Plan Marshall pentru Ucraina” cu liderii G7. Aceasta va fi o „sarcină pentru generații”, a spus liderul german, care s-a distanțat de orice presiune asupra Ucrainei pentru a o convinge cu orice preț să discute de pace.

„Ucraina și numai Ucraina decide ce este potrivit pentru ea în eventualele negocieri cu Rusia. Nimic despre Ucraina fără Ucraina este motto-ul nostru. Adevărul este că suntem foarte, foarte departe de negocierile dintre Ucraina și Rusia, pentru că Putin încă mai crede în posibilitatea unei păci dictate”.

Scholz a mai spus că este esențial să se mențină sancțiunile împotriva Rusiei, să se ofere sprijin financiar Ucrainei și să se continue transferurile de arme coordonate la nivel internațional. Marți, autoritățile ucrainene au anunțat sosirea obuzierelor germane, iar Berlinul a rupt tăcerea și a publicat în mod deschis lista completă a ajutoarelor militare pe care le-au trimis la Kiev de la începutul războiului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata