De mâine, România renunță la purtatul măștilor în exterior

Preşedintele Românieie, Klaus Iohannis, a anunţat că de la data de 15 mai, adică de mâine, se renunţă la purtarea măştii la exterior, cu câteva excepţii, precum pieţele, târgurile sau staţiile de transport public.

„Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu câteva excepţii, cum ar fi pieţe, târguri sau staţiile de transport public pentru că în mijloace de transport rămâne obligatorie, cum va rămâne şi la interior”.

Totodată, preşedintele a anunţat că „o măsură care intră în vigoare imediat elimină restricţiile de noapte şi de program”.

„Prima măsură deci se renunţă la mască în aer liber. A doua măsură care intră în vigoare imediat este eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi, simultan, se elimină restricţiile asupra programului agenţilor comerciali. Magazinele revin la programul normal”.

În acelaşi timp, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile la 25% din capacitate, iar pragurile vor creşte etapizat în acest sens.

Preşedintele Iohannis a expus modul în care autorităţile au gândit relaxarea, şi-anume etapizat. După 15 mai, următoarele termene care vor veni cu noi măsuri de relaxare vor fi 1 iunie, 1 iulie şi 1 august.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata