Maia Sandu: „Vrem o relație mai aprofundată cu Uniunea Europeană”

Vizita Președintele Republicii Lituania la Chișinău este un semn puternic de prietenie și de sprijin din partea Lituaniei pentru Republica Moldova, a spus Președintele Maia Sandu în cadrul conferinței de presă susținută împreună cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, aflat într-o vizită oficială în țara noastră.

„Vă mulțumesc că sunteți aici – mai ales în această perioadă foarte dificilă, cauzată de criza pandemică. Pentru noi, vizita dumneavoastră este importantă pentru că ea reconfirmă caracterul special al relației dintre țările noastre”, a menționat Maia Sandu.

Printre subiectele de discuții între cei doi președinți au fost: situația internă din Republica Moldova, ultimele evoluții politice,  pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate și  dorința cetățenilor Republicii Moldova de a-și construi un viitor prosper acasă, fără injustiție și fără corupție.

Totodată, Maia Sandu a menționat că Lituania a fost dintotdeauna o susținătoare a agendei de reforme democratice în țara noastră. Dovadă sunt și cele 137 de proiecte și programe de asistență tehnică în diverse domenii, finanțate din taxele cetățenilor lituanieni și realizate în Republica Moldova, în ultimii 12 ani. În același timp, Lituania a sprijinit mereu parcursul european al Republicii Moldova.

„Afirm cu certitudine că sunteți aliatul nostru de încredere la Bruxelles, atât în ceea ce privește colaborarea în contextul Parteneriatului Estic cât și în dialogul nostru direct cu instituțiile europene. Contăm și mai departe pe sprijinul Lituaniei pentru Agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, și pentru consolidarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic. În acest sens, reconfirm deschiderea Republicii Moldova de a avea o relație mai aprofundată cu Uniunea Europeană”, a mai declarat șeful statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata