Furie în Italia, după eliberarea din închisoare a unui asasin care a participat la sute de crime

Eliberarea timpurie a lui Giovanni Brusca, condamnat în special pentru asasinarea în 1992 a celebrului judecător anti-mafia sicilian Giovanni Falcone, a provocat un șoc în Italia, unde știrea a apărut pe prima pagină a tuturor ziarelor.

Giovanni Brusca, în vârstă de 64 de ani, a fost eliberat pentru comportament bun din închisoarea romană din Rebibbia, după 25 de ani după gratii, timp în care acceptase să colaboreze cu autoritățile. Cu toate acestea, el va rămâne în stare de probă timp de patru ani.

Giovanni Brusca a fost cel care a operat în 1992 telecomanda care a detonat o bombă care conținea 400 kg de explozivi sub mașina judecătorului lângă Palermo, ucigându-l pe Giovanni Falcone, soția sa și trei bodyguarzi.

Brusca, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Toto Riina, șeful Cosa Nostra, mafia siciliană, a fost arestat la 20 mai, 1996. După arestarea sa, a fost de acord să colaboreze cu justiția și să depună mărturie la numeroase procese. Potrivit presei italiene, el a recunoscut că a participat la sute de crime.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata