În Ucraina, la Lvov, autoritățile au demontat monumentul „Flăcării Eterne”

Prin decizia comitetului executiv al consiliului orașului Lviv, dezmembrarea stelei sovietice a început la memorialul militar „Câmpul lui Marte”, căruia Federația Rusă s-a opus cu gelozie.
O persoană publică, reprezentant al mișcării Societății Viitorului, a spus despre acest lucru unui corespondent Ukrinform într-un comentariu.

„Inițiativa de a demonta această stea sovietică a fost permanentă încă de la începutul independenței Ucrainei. Dar nu era deloc de natură sistemică și, în consecință, nu avea continuarea sa logică. La începutul anului am început să inițiem dezmembrari, mai întâi în domeniul media, apoi în aprilie am scris un apel la consiliul orașului și am primit răspuns de la direcția pentru protecția mediului istoric că acest obiect va fi desfiinţat prin decizia comitetului executiv. Și astfel, comitetul executiv din 8 octombrie a luat o astfel de decizie, care este pusă în aplicare astăzi ”, a spus Petrovski.

Federația Rusă a făcut apel de mai multe ori la Ucraina să nu demonteze steaua de pe și chiar a acuzat autoritățile din Lviv că au distrus monumentele memoriale din Al Doilea Război Mondial.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata