Încă 3 milioane de euro pentru Arena Chișinău

Guvernul a decis alocarea a peste 3 milioane euro pentru Arena Națională, tranșa anuală conform parteneriatului public privat. Vicepremierul Andrei Spînu a declarat  că obiectivul ar putea fi dat în exploatare chiar în primăvară. Conform estimărilor, se vor începe lucrările la căile de acces pentru Arena Chișinău, iar în primăvară, acest obiectiv va fi dat în exploatare.

 (Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii)

„Știm că subiectul Arena Chișinău este de interes sporit, însă trebuie să luăm în calcul că acest parteneriat public privat a fost semnat într-o perioadă în care la guvernare era regimul Plahotniuc. Contractul care a fost semnat este unul care protejează în mod special partenerul privat, chiar dacă de multe ori am menționat că noi credem că organele de drept trebuie să facă claritate despre modul cum a fost semnat acest parteneriat și cine se face responsabil de acest parteneriat”.

Fostul parlamentar Alexandr Slusari a declarat anterior că „situația cu Arena Națională devine tot mai alarmantă”, iar Guvernul trebuie cât mai „rapid să formuleze foarte clar planul de acțiuni în raport cu acest subiect”.

Complexul sportiv „Chișinău Arena” urma să fie dat în exploatare în luna octombrie, 2019, exact la un an de la începerea lucrărilor

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata