Iualian Bercu, un nou maratonist neînfricat

Moldova continuă să ofere sportului mondial maratonișiti neînfricați. Așadar, după ce la începutul anului Dimitri Voloșin a devenit primul conațional de-al nostru care a reușit să alerge 50 de km la -60 de grade, în Siberia, acum a venit rândul lui Iulian Bercu să iasă în prim-plan.
Ultramaratonistul a devenit primul moldovean care a participat la Racing The Planet, pe o distanță de 250 de km, care a avut loc în Noua Zeelandă. Potrivit lui, zeci de sportivi au fost transportați într-o zonă nepopulată, unde, timp de o săptămână, au dormit în corturi, și-au asigurat singuri hrana și au alergat distanța totală, cârându-și tot echipamentul în spate.
La final, Iulian s-a arătat mulțumit atât de prestația sa, cât și de faptul că a reușit să fie un sportiv-ambasador al Moldovei.
AMB: 22.35-22.53 + 23.00-23.15 (Iulian Bercu, ultramaratonist)
„În aceste șase zile, peste 180 de sportivi au aflat unde se află Moldova, că există Moldova, cum arată steagul Moldovei. Au aflat că moldovenii pot și să alerge când tare vor. Nu știu pe ce loc sunt, în prima și în ultima zi, am intrat în primii zece sportivi. Acum, la sfârșit, am primit și o medalie de „o tonă” pe care am să v-o arăt mai târziu.”
Iulian Bercu a participat în ultimii ani la 20 de ultramaratoane, inclusiv la Ultra Trail du Mont Blanc, unde a alergat fără întrerupere 170 de kilometri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata